آموزش تعویض روغن گیربکس
در مقاله قبل از فیرون اویل به معرفی روغن گیربکس پرداختیم در این مقاله به آموزش تعویض روغن گیربکس میپردازیم. در همین ابتدا باید گفت که برای بررسی روغن گیربکس اول باید خودروی خود را روی جک یا بالابر قرار دهید و بعد با دقت در پوش گیربکس را بردارید. سپس میتوانید با استفاده از خط کش یا پیچ گوشتی از روغن نمونه گیری کنید. پس از نمونه گیری، رنگ آن را بررسی کنید. اگر رنگ روغن قهوهای تیره، سیاه یا صورتی روشن بود، باید روغنگیربکس را عوض کنید.
چرا باید روغن گیربکس را تعویض کنیم؟
ممکن است در ابتدا این پرسش برای شما پیش آید که چرا باید روغن گیربکس را عوض کنیم؟ در پاسخ باید گفت که روغنگیربکس نیز همانند روغن موتور عمر مفید دارد و پس از پایان عمر مفید، بایستی نسبت به تعویض آن اقدام کرد. البته دوام روغنگیربکس بالاتر است و فاصله زمانی تعویض آن نیز بیشتر از فاصله زمانی تعویض روغن گیربکس خواهد بود.
برای معرفی بیشتر حتما کلیک کنید: ویکی پدیا
تعویض روغن گیربکس اتوماتیک
تولیدکنندگان خودرو ادعا میکنند روغن گیربکسی که در گیربکس خودرو ریختند نیازی به تعویض ندارد و تا آخرین روز کارکرد خودرو کافی است. اما این درست نیست چون نهایت پس از هر ۱۵۰.۰۰۰ کیلومتر باید روغنگیربکس ماشین شما تعویض شود. ما نمیدانیم چرا برخی سازندگان خودرو چنین ادعایی میکنند اما شاید عمر خودروی آنها کم است که به ۱۵۰.۰۰۰ کیلومتر نمیرسد و یا از تعمیر خودرو سود میبرند. اما با این وجود برخی دیگر ادعا میکنند پس از طی مسافت ۵۰.۰۰۰ تا ۱۰۰.۰۰۰ کیلومتر، باید حتما روغن گیربکس تعویض شود و هر چقدر سن خودرو بیشتر شد باید زودتر از قبل روغن گیربکس را تعویض کنید.
نکته مهم اینجاست چون تعویضروغنگیربکس اتوماتیک خیلی ساده نیست؛ به همین دلیل فرایند تعویض روغن گیربکس پرهزینه میشود. ولی هزینه تعویض روغن واسکازین کمتر از تعویض گیربکس اتوماتیک خراب است. در بیشتر موارد، گیربکسهای اتوماتیک مدرن طوری طراحی شدهاند که شما باید برای تعویض روغن، قطعات گیربکس را جدا کنید و مجدد آن را جمع کنید. به همین دلیل بهتر است تعویض گیربکس اتوماتیک را به مکانیک حرفهای بسپارید. اگر تعویض روغن به دقت انجام نشود، ممکن است مقداری روغن قدیمی در جعبه دنده باقی بماند که موجب سایش روغن جدید گردد. به همین دلیل بهتر است این کار را به تعمیرکار متخصص بسپارید. اگر شما نتوانید کاملا روغن واسکازین را تعویض کنید، زمان تعویض بعدی روغن گیربکس جلوتر میافتد.
مکانیکهای حرفهای میتوانند تنها با نگاه انداختن به روغن گیربکس تشخیص دهند روغن نیاز به تعویض دارد یا ندارد. گاهی ممکن است به دلیل فرسودگی واشر، مایع خنک کننده وارد مخزن روغن گیربکس شود و ماندگاری یا خواص آن را تحت تاثیر قرار دهد. علاوه بر تعویض روغن باید فیلتر روغن گیربکس را چک کنید. اگر فیلتر روغن مسدود شده باشد، ممکن است نشانه روغنگیربکس باشد.
مراحل گام به گام تعویضروغنگیربکس
فراموش نکنید که شما باید برای گیربکس اتوماتیک از روغن مناسب استفاده کنید. چون استفاده از روغن اشتباه موجب خرابی گیربکس یا جعبه دنده میشود. به همین دلیل پیش از مراجعه به تعمیرگاه باید روغن گیربکس مناسب خودروی خود را انتخاب کنید. اگر شما توانایی و تخصص کافی برای تعویض روغن را دارید، میتوانید با انجام مراحل زیر روغنگیربکس اتوماتیک را تعویضکنید:
- ابتدا ماشین را با جک بلند کنید یا روی چال مکانیکی قرار دهید.
- بعد زیر سوراخ تخلیه روغن گیربکس ظرفی قرار دهید.
- پیچهای سینی گیربکس را با حوصله باز کنید.
- به آرامی تمام پیچها را باز کنید تا روغن گیربکس کامل تخلیه شود.
- فیلتر روغنگیربکس را تمیز یا تعویض کنید.
- سپس با حوصله پیچهای سینی را محکم ببندید.
- بعد مقداری روغن با توجه به مدل و گنجایش مخزن گیربکس اتوماتیک خودرو تهیه کنید.
- شما میتوانید برای تعیین مقدار روغن کافی، به مقدار روغن قدیمی توجه کنید.
- سپس روغن تازه را داخل گیربکس بریزید.
- چک کنید روغن گیربکس روغن ریزی یا نشتی نداشته باشد.
جمعبندی
در این مقاله در مورد مراحل و نحوه تعویض روغن گیربکس صحبت کردیم. تعویضروغنگیربکس را می توانید با انجام مراحلی که ذکر کردیم، خودتان انجام دهید، اما اگر به این کار آشنا نیستید، از یک تعمیرکار ماهر کمک بخواهید.